CONCERT DE COLINDE TRADITIONALE LA FILARMONICA DE STAT ARAD

0

În data de 18 decembrie, joi, va avea loc la Sala Palatului Cultural din Arad un spctacol de colinde tradiţionale romîneşti sub bagheta dirijorilor Dorin Frandeş şi Robert Daniel Rădoiaş.

Programul acestei întâlniri speciale, în prag de Sfinte Sărbători, este structurat în două părți. Prima parte va readuce în fața publicului corul academic, dirijat de Robert Daniel Rădoiaș, iar prin intermediul lui colindele clasicilor muzicii corale românești. Colinde care înfrumusețează și aduc bucurie în sufletele a generații după generații, vestind marea Sărbătoare a Nașterii Domnului.

Selecția de după pauză va oferi cântecele de sărbătoare ale altor spiritualități, partea a doua a Concertului de colinde fiind rezervată ansamblului vocal simfonic și dirijorului Dorin Frandeș, dar și invitatului serii – naistul Nick Tacu.

Adeste fidelis – imnul latin al Crăciunului, alături de popularele O Tannenbaum și O, Holy Night, desprinse din tradiția secolului al XIX-lea, fac parte din listele de preferințe ale auditorilor din întreaga lume. Lor li se alătură refrenele laice ale sărbătorii, precum Jingle Bells și mai vechiul și dinamicul We Wish You Merry Christmas care încheie în mod tradițional colecția de cântece de Crăciun, aducând, totodată, și urările universale pentru Noul An.

Program:

 

Partea I

 

 1. Sus boieri, de Gh. Cucu
 2. O, ce veste minunată / Am plecat să colindăm, de D. G. Kiriac, Gh. Cucu
 3. Domnuleț și Domn din cer, de Gh. Cucu
 4. La Vifleem colo-n jos, prelucrare N. Lungu
 5. Magii daruri, de V. Fântână
 6. Pogorât-a Domnul Sfânt, de T. Brediceanu
 7. După datini, colindăm, de Al. Pașcanu
 8. Moș Crăciun, aranjament de Doru Șerban
 9. Mărire-ntru cele-nalte, prelucrare N. Lungu
 10. Noi venim să colindăm, de Sabin Pautza

 

Partea a II-a

 

 1. Handel – corzi
 2. Jingle Bells – orchestra
 3. Adeste Fidelis – orchestra
 4. Deck the Halls – orchestra
 5. O Tannenbaum – cor
 6. Gloria in excelsis Deo – cor și nai
 7. Hark – cor și nai
 8. O, Holy Night – nai
 9. We Wish You Merry Christmas – cor

Leave A Reply